Raed Arafat: Este foarte important ca oamenii să se vaccineze împotriva gripei sezoniere

Foto: wall-street.ro

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), atrage atenția asupra faptului că în acest an este foarte important ca românii să se vaccineze antigripal, în contextul în care gripa sezonieră se va suprapune cu pandemia de coronavirus

 „Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3, adăugând și faptul că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că descoperirea unui vaccin eficient împotriva noului coronavirus nu va rezolva situația, pentru că este nevoie de miliarde de doze pentru a orpi răspândirea SARS-CoV-2.

La nivel mondial, există îngrijorări cu privire la modul în care va fi gestionată, în următoarele luni, suprapunerea pandemiei de coronavirus cu numeroasele afecțiuni respiratorii, specifice sezonului rece. Asta în condițiile în care, toate acestea generează simptome foarte asemănătoare. În plus, se știe deja că un pacient poate fi infectat în același timp cu SARS-CoV-2 și cu virusul gripal, co-infecție care se poate dovedi a fi fatală în unele cazuri.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri