Raed Arafat versus Olivia Steer: Creșterea imunității la gripă nu se face mâncând ceapă sau usturoi

De ani de zile, Olivia Steer este împotriva vaccinurilor. Ba chiar vedeta susţine că ele sunt un mit şi că rolul lor, de fapt, nu este de a proteja individul de o boală, ci de a-l îmbolnăvi.

Orădeanca vine si cu o reteta naturistă de vaccin antigripal. “1/4 cana usturoi pisat, 1/4 cana ceapă toccata, 1/4 cană ardei iute tocat, 1/4 cană ghimbir ras, 3 linguri de hrean ras, 1 lingura cuișoare pisate, 750 ml oțet organic de mere. Se așează totul într-un borcan de 1, 5 litri. Se completează cu oțet și se lasă la infuzat peste noapte. Se iau două-trei-patru linguri, la fiecare masă”.

Raed Arafat, şeful Departamentului de Situaţii de Urgenţă (DSU), a desființat rețetele băbești care circulă pe internet ca remediu pentru gripă sau pentru creșterea imunității.

El a atras atenţia că astfel de sfaturi sunt superficiale şi periculoase. „Usturoiul şi ceapa nu ştiu ce efect pot avea. Sunt sănătoase, dar asta nu înseamnă că vor crea imunitate împotriva unei boli care poate ucide. Îmi pare foarte rău, dar nu ai cum să testezi astfel de remediu. Testările se fac în laboratoare, se fac cu cercetări care sunt autorizate şi care sunt monitorizate şi care au o metodologie. Nu poţi să spui că am luat şi nu am răcit, ca şi cum remediul este bun. Acest lucru este o superficialitate şi o gândire care nu poate decât să pună viaţa în pericol, viaţa copiilor tăi sau a rudelor tale“, a declarat Arafat la România TV.

Foto: spynews.ro,

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri