Rafila, după vizita la Oradea: Este necesară „profesionalizarea” managementului spitalelor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni seara, la TVR Info, că este necesară „profesionalizarea” managementului spitalelor şi a precizat că va fi extins modul de pregătire a managerilor de spitale.

Asta,după ce premierul Marcel Ciolacu și ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila au vizitat, sâmbătă, mai multe secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor. Atunci cei doi oficiali au lăudat extrem de mult managementul medicului Carp, spunând ”Viitorul este ce se întâmplă la Oradea”.

„Noi acum în PNRR am avut o ocazie să putem să facem nişte paşi pentru profesionalizarea managementului din spitale. Dincolo de faptul că şi în momentul de faţă cei care ocupă poziţia de manager de spital trebuie să absolve aceste cursuri de scurtă durată care au fost continuate de acest Institut de Management al Serviciilor de Sănătate, în momentul de faţă ne pregătim să extindem, să profesionalizăm managementul spitalicesc, adică aceste cursuri care în momentul de faţă să spunem că sunt obligatorii şi îţi oferă noţiuni de bază, vom extinde modul de pregătire a managerilor de spitale şi ceea ce cred că este lucrul cel mai important este ca această pregătire de management să se facă periodic”, a spus ministrul Rafila.

El a afirmat că managerii vor fi instruiţi periodic pentru a exista „continuitate a dezvoltării cunoştinţelor”.

Distribuie informația
Alte știri