Raid in pietele orasului. Zeci de amenzi si produse confiscate

Peste 11.000 de țigarete nemarcate, îmbrăcăminte și alte bunuri deținute și comercializate fără documente justificative, confiscate de polițiștii bihoreni în acțiune în piețele agroalimentare.

Miercuri, 11 octombrie a.c., polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Oradea au efectuat controale în piețele agroalimentare din municipiul Oradea și la operatori economici, în vederea prevenirii și combaterii actelor ilicite de comerț, a unor activități ilicite privind producerea, contrafacerea, contrabanda, traficul și comercializarea produselor din tutun și pentru a verifica modul în care aceștia utilizează aparatele de marcat electronice fiscale.

În cadrul acțiunii, polițiștii bihoreni au verificat 157 de operatori economici, iar pentru neregulile constatate au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 91.500 lei, din care 23 conform prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 23 potrivit prevederilor O.U.G. nr.28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea, au fost confiscate 11.060 de țigarete marcate necorespunzător precum și diverse articole de îmbrăcăminte, produse agroalimentare, în valoare totală de 12.548 lei, toate deținute și comercializate fără documente legale.

Distribuie informația
Alte știri