„Rapsodia leacurilor sufletești” oferită de Ștefan Lazăr

bty

Miercuri, 10 aprilie a.c., la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, a avut loc lansarea cărții „Antologie: Partitura, Ghiveciul și Laurii”, autor Ștefan Lazăr, carte publicată sub auspiciile Editurii „Arca”.

bty

Evenimentul i-a avut ca invitați pe istoricul Cristina Liana Pușcaș, pe directorul Editurii „Arca”, Mircea Bradu, dar și pe publicista Alina Popa. „Ne aflăm la un nou moment editorial din viața lui Ștefan Lazăr, practic este al cincilea volum pe care acesta îl publică în decursul ultimilor ani, de când dumnealui este pensionar. Au mai văzut lumina tiparului, tot la Editura „Arca”, volumele „Gânduri” (2009), „Similitudini” (2013), „Circumvoluțiuni” (2016) și „Potpuriuri” (2018)”, a declarat Cristina Liana Pușcaș, în deschiderea evenimentului.

Următorul invitat care a luat cuvântul a fost directorul Editurii „Arca”, Mircea Bradu, dramaturg și fost jurnalist. „Pot să vă spun că am reușit în acești 10 ani, să-mi prezinte acest volum care este de fapt ceea ce spune el, o antologie la intersecția maxima a gândiri”, a declarat Mircea Bradu.

bty

La finalul evenimentului a luat cuvântul autorul cărții, Ștefan Lazăr, care a dorit să mulțumească celore prezenți. „Printre cele mai frumoase cărți citite în timpul școlii militare au fost „Proverbele Românilor” scris de Hințescu, iar toate acestea mi-au rămas întipărite foarte adânc în minte și, aproape, nu a fost zi să nu le notez pe bilețele, pe hârtii de scrisori. Iar toate acestea mi-au rămas undeva, într-un geamantan, undeva dintr-un colț. A venit perioada în care am început să îi citesc pe marii înțelepți, marii gânditori din Biblie, dar și chinezii, care m-au întărit în convingerea că toate acestea se pot face cândva, cumva, într-un fel, neavând nici un fel de cunoștințe literare”, a declarat scriitorul Ștefan Lazăr.

În cadrul evenimentul, cei prezenți s-au bucurat de un frumos moment muzical susținută de Lucian Maliţa și Alexandru Thurzó.

Mariana Chiriac, Jurnalism, An I

Distribuie informația
Alte știri