Raspunsul lui Mang pentru Bolojan: Aeroportul Oradea nu este un balast pentru dezvoltarea oraşului

Aeroportul Oradea nu este un balast pentru dezvoltarea oraşului. O spune răspicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, răspunzand astfel afirmatiei făcute, vinerea trecută, de către primarul Ilie Bolojan. Ioan Mang califică atacul edilului oradean drept unul politic şi sustine că între tarifele practicate de TAROM şi cele ale companiilor low cost nu sunt diferenţe atât de mari.

În plus, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor spune că investitorii nu vor veni la Oradea cu astfel de curse. „Oamenii de afaceri care vin să dezvolte afaceri în Oradea, nu vin cu curse low cost, în niciun caz. Şi dovadă este faptul că anul trecut pe Aeroportul Oradea au aterizat 250 de curse charter. Majoritatea lor au fost curse cu avioane mici, de mici dimensiuni care aduceau oameni de afaceri din alte ţări.”

În privinţa propunerii lui Bolojan ca municipalitatea să sprijine prin acordarea de subvenţii pentru zborurile de pe aeroport, vicepreşedintele CJ Bihor a precizat că legea interzice subvenţionarea biletelor. Mai mult, el precizează că s-a încercat acest lucru în timpul în care CJ era condus de Cornel Popa, dar s-a revenit asupra hotărârii, constatându-se că se încalcă legea. „Dacă Primăria Oradea are aşa mulţi bani de ce nu subvenţionează transportul în comun? Oradea are cel mai scump transport în comun din România”, a menţionat Mang.

Tot el spune că administratia bihoreană poartă discuţii şi cu alte companii aeriene care să opereze curse exterene de pe Aeroportul din Oradea. Deocamdată singura certitudine este TAROM, care de la 1 decembrie va lansa primele zboruri spre Roma, sau Milano, respectiv Barcelona.

Distribuie informația
Alte știri