RAZIE LA BEIUS. Comunicatul Politiei

Joi, 16 iunie a.c., în intervalul orar 07.00 – 14.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Beiuș alături de polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș, Secției nr.10 de Poliție Rurală Ștei din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat alături de reprezentanți ai R.A.R. Bihor pe raza municipiului Beiuș și în mediul rural, pentru a preveni și combate actele ilicite de comerț, faptele de natură antisocială, victimizarea prin accidente rutiere și pentru menținerea climatului de ordine și liniște publică în rândul comunităților locale.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 317 persoane, au fost controlate 217 autoturisme, au fost verificate 21 de societăți comerciale, 23 de persoane fizice autorizate și cinci agenți de pază. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 88 de sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 16.475 lei, din care 79 potrivit prevederilor O.U.G. nr.195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice, două conform prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, patru potrivit Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și trei la Legea nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecția persoanelor. Totodată, au fost reținute cinci certificate de înmatriculare și trei permise de conducere.

În cadrul acțiunii, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 565 lei, printre care produse alimentare, articole de îmbrăcăminte și cosmetice, toate fără documente justificative.

Astfel, la o societate comercială din localitatea bihoreană Corbești a fost depistat un tânăr de 19 ani, din municipiul Oradea, care, în calitate de distribuitor al produselor din carne ale unei societăți bihorene, a comercializat pulpe de pui, diverse sortimente de cârnați și salam, fără a deține documente legale de proveniență.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.12/1990, iar bunurile alimentare, în valoare de 245 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

De asemenea, într-o piață agroalimentară din municipiul Beiuș a fost depistată o femeie de 50 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce oferea spre vânzare articole de îmbrăcăminte și cosmetice pentru care nu avea documente de proveniență.

Cea în cauză a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii nr.12/1990, iar bunurile fără documente justificative, în valoare de 320 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cadrul acțiunii, pe drumul județean 764/F, în localitatea bihoreană Tărcaia a fost depistat un bărbat de 63 de ani, din localitatea bihoreană Delani, în timp ce conducea un moped neînmatriculat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri din Beiuș.

Distribuie informația
Alte știri