Reabilitarea Casei Darvas – La Roche s-a încheiat. Muzeul se deschide în luna august

Una dintre cele mai de preţ bijuterii arhitectonice ale oraşului Oradea, construită între anii 1909 şi 1912 de către fraţii László şi József Vágó în stil Art Nouveau-Secession, Casa Darvas-La Roche a fost amenajată ca muzeu, cu fonduri europene.

Situată pe strada Iosif Vulcan, la nr. 11, cocheta clădire este unică prin frumuseţea şi modernitatea sa, putând sta alături de cele mai originale creaţii arhitecturale europene de la începutul secolului XX. Proiectul de restaurare a Casei Darvas – La Roche în vederea valorificării patrimoniului cultural secession a început în ianuarie 2018, lucrările fiind finanțate din fonduri europene. Valoarea contractului de execuție este de 4.793.443.71 lei (fără TVA),  respectiv 5.704.198.01 lei cu TVA, iar executantul lucrărilor de restaurare este S.C. Constructorul Sălard S.R.L.

În acest moment, lucrările de reabilitare a imobilului sunt finalizate și se fac ultimele pregătri în vederea efectuării recepției la terminarea lucrărilor. În continuare, Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural urmează să amenajeze spațiul muzeal și să deschidă în a doua jumătate a lunii august Secția Muzeală Art Nouveau.

,,Lucrările de reabilitare sunt finalizate, în prezent se montează mobilierul și se lucrează la decorațiuni. Intenționăm să achiziționăm câteva piese de mobilier proiectate de frații arhitecți Vágó, iar până la jumătatea lunii august Casa Darvas va fi pusă în funcțiune și va fi deschisă publicului”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Alte știri