Reabilitarea drumului județean 767E Oșorhei – Copăcel, finalizată până în luna iulie

Lucrările de reabilitare a drumului județean DJ 767E Oșorhei – Copăcel, în lungime de 12,8 kilometri, avansează, Au demarat in februarie 2023.

Reabilitarea drumului presupune lărgirea platformei, amenajarea accesurilor la proprietăți, refacerea podețelor și demolarea și refacerea podului peste valea Sărand.

„Primul strat de asfalt este așternut pe o lungime de peste 10 km. În lunile următoare se va turna și stratul de uzură. Se mai lucrează la șanțuri, accesuri și acostamente. Până în luna iulie toate lucrările vor fi terminate. La finalul acestora, circulația pe relația Copăcel – Oradea se va face în condiții mult mai bune. Până în august se va deschide și centura Oșorhei care va prelua traficul de pe acest drum”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Reabilitarea DJ 767E și Centura Oșorhei fac parte din obiectivul de investiții „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea; Lot 1: Sector 1 (DJ767J) – Oșorhei și DJ767E – Oșorhei – Copăcel”, din proiectul „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nordurile TEN-T din Județul Bihor”.

Lucrările sunt executate de firma SC PORR Construct SRL, iar valoarea contractului pentru Lotul 1 este de 108.275.129,09 lei, fără TVA. Termenul de execuție este de 18 luni din momentul ordinului de începere a lucrărilor.

Finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027, prioritatea de investiții 5: O regiune accesibilă, Obiectivul Specific (OS) 3.2.

Distribuie informația
Alte știri