Reabilitarea fostei Policlinici Mari din Oradea, în linie dreaptă

În ședința ordinară de marți, 27 aprilie, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici actualizați pentru reabilitarea fostei Policinici Mari de pe strada Republicii, viitorul sediu al Consiliului Județean Bihor.

După adoptarea acestor indicatori de către consilierii județeni, urmează lansarea licitației pentru execuția reparațiilor. Se vor face lucrări pentru creșterea eficienței energetice a clădirii, reabilitarea și transformarea acesteia în sediu al Consiliului Județean Bihor, care poate găzdui întregul personal al instituției. Vor fi efectuate lucrări de consolidare locală, recompartimentări și finisaje interioare, intervenții la șarpanta exterioară, la fațade, vor fi refăcute instalațiile electrice, sanitare și termice, cele de securitate la incendiu. De asemenea, vor fi realizate amenajări exterioare și extinderea spațiilor prin mansardare.

Valoarea totală a obiectivului de investiții se ridică la 36.514.700,01 lei, inclusiv TVA, conform documentației tehnico-economice întocmite de proiectantul SC NOVARTIS SRL.

„La finalul anului trecut am ajuns la un acord pentru a rezilia contractul de execuție, în așa fel încât să putem depune acest proiect pe fonduri europene. Față de vechea valoare este o creștere de aproximativ 13-14%, dar sunt anumite aspecte care nu au fost luate în calcul în vechiul proiect, cum ar fi cele ce țin de eficiență energetică și anumite elemente de care trebuie ținut cont la reabilitarea unui monument istoric. Acestea nu au fost tratate în vechiul proiect, de exemplu picturile sau balustrăzile monumentale.  Odată cu aprobarea acestei hotărâri, suntem în măsură ca în momentul în care se deschide axa de finanțare europeană, să depunem acest proiect pe partea de eficiență energetică. Prin urmare, vom demara imediat procedura de licitație pentru execuția lucrărilor. Într-o primă etapă le vom finanța din bugetul Consiliului Județean, ca apoi să îl putem deconta din fonduri europene”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, într-o conferință de presă ce a precedat ședința ordinară.

Imobilul din Calea Republicii nr. 35 este monument de categoria B. Clădirea a fost construită la începutul secolului XX ca Palat al Finanţelor.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri