Reacția senatorului Cornel Popa privind Statutul de autonomie al Ținutului Secuiesc

Am aflat cu surprindere despre adoptarea tacită în Camera Deputaților a propunerii legislative privind Statutul de autonomie al Ținutului Secuiesc.

Pentru a înțelege cum a fost posibil așa ceva, trebuie să înțelegem că PSD are control deplin, împreună cu partenerii lor ALDE și Pro România, în biroul permanent al Camerei Deputaților și în comisii. Proiectul a fost dezbătut doar în comisia de administrație, unde a primit aviz negativ UNANIM! De asemenea, a primit aviz negativ de la Guvern și de la Consiliul Legislativ.

Însă, pentru a ține și UDMR-ul aproape, pentru a-i duce de fapt cu zăhărelul că îi chiar ajută în acest demers complet neconstituțional și care reprezintă un adevărat atentat la securitatea, unitatea și indivizibilitatea României, nu au pus proiectul pe ordinea de zi a nici unei ședințe pentru a nu fi dezbătut și respins. Astfel, nepunându-se pe ordinea de zi de către Biroul Permanent al Camerei Deputaților, s-a ajuns, la aprobarea tacită a proiectului de lege. Un gest mai mult decât condamnabil al PSD și al acoliților săi, cu atât mai mult cu cât, prin promovarea acestei legi, se încalcă prevederile constituția României.

Grupul de senatori PNL a solicitat astăzi reuniunea de urgență a Biroului Permanent a Senatului dar și a plenului pentru a putea respinge în regim de urgență acest proiect de lege care a mai fost dezbătut în urmă cu 2 ani și care a fost respins și atunci, poziția PNL fiind neschimbată. Vom respinge această propunere de lege!

Totuși nu putem lăsa nesancționat un asemenea gest al lui Ciolacu – președinte al Camerei Deputaților  și președinte interimar al PSD – și solicităm demisia sa pentru promovarea unei legi împotriva constituției, aducând grave prejudicii de imagine Parlamentului României, care a fost pus în aceasta situație jenantă.

Senator Cornel Popa

Distribuie informația
Alte știri