Recensământul Populației și Locuințelor: Peste 119 mii de chestionare au fost completate în Bihor

Prefectul Dumitru Țiplea a convocat o ședință de lucru a Comisiei Județene pentru Recensământ Bihor, pentru a marca jumătatea etapei de autorecenzare din cadrul campaniei pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL 2021).

La întâlnire au participat reprezentanții Direcției Județene de Statistică Bihor (DJS), Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Bihor, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Bihor și Serviciului de Telecomunicații Speciale Bihor.

Conform datelor prezentate de către reprezentanții DJS Bihor, de la începutul perioadei de recenzare online, 14 martie, au fost completate 119.309 de chestionare. Dintre acestea 42,6% au fost completate în mediul urban şi 57,4% în mediul rural. Din totalul chestionarelor completate, 64,6 % au beneficiat de sprijinul recenzorilor din centrele pentru autorecenzare asistată. Județul Bihor se situează pe locul 7 la nivel național în funcţie de numărul de chestionare încărcate raportat la numărul total de chestionare de realizat.

Localităţile din judeţul Bihor cu cel mai mare procent de chestionare completate sunt: Spinuș – 38,9%, Lazuri de Beiuş – 36,4% şi Oșorhei – 33,4 %. La polul opus, localităţile cu cele mai slabe rezultate sunt: Husasău de Tinca – 4,2%, Măgești – 4,7% şi Batăr – 5,1%. În municipiul Oradea procentul de chestionare completate este de 11.4%.

Precizăm că, pentru realizarea unui procent de autorecenzare de 35% la nivelul județului Bihor până la data de 15 mai, trebuie completate un număr total de 289.749 chestionare.

Prefectul Dumitru Țiplea a solicitat un mai mare grad de implicare al autorităților locale: „Avem câteva UAT-uri cu rezultate bune, de peste 30%, deci este evident că se poate. Vom lua legătura cu primarii pentru a accelera ritmul campaniei de recenzare“.

La finalul întâlnirii au fost prezentate demersurile pentru următoarea etapă RPL21 – interviurile față în față asistate de computer (CAPI). Până în prezent, au fost centralizate listele de candidati și se pregătește instruirea și testarea recenzorilor CAPI, totalizând 1079 de persoane (coordonatori, recenzori șefi și rezerve) care se va desfășura în perioda 26 aprilie – 6 mai 2022.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri