Recital de vioară cu Lucian Malița la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”, cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, organizează un Recital de vioară în care protagonist va fi violonistul Lucian Malița.

Evenimentul va avea loc marți, 17 ianuarie 2023, de la ora 17.00, la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” (str. Aurel Lazăr nr. 13), intrarea fiind liberă. În program se regăsesc balade, romanțe românești și bijuterii muzicale clasice.

Artistul orădean Lucian Malița a început lungul drum al formării ca muzician la Școala de muzică din Oradea pentru ca următorii ani de după finalizarea clasei a V-a să îl găsească la București, unde a studiat la Liceul de Muzică nr. 1, cu Iacobovici Ivan, apoi la Liceul de Muzică nr. 2, cu reputatul profesor Modest Iftinchi. Educația muzicianului a continuat natural la Conservatorul „Ciprian Porumbescu”, unde colaborarea cu profesorul Modest Iftinchi a continuat, alături și de profesorul Ionel Geantă.

Cariera violonistului a cunoscut două direcții, cea profesorală, ce s-a petrecut la Școala de Arte „Francisc Hubic”, și cea de artist instrumentist în cadrul Filarmonicii de Stat Oradea. Pe lângă studiile de lungă durată, acesta a participat la cursul de specializare la Siena (Italia), cu violonistul Leonid Kogan, educația și experiența sa fiind apreciate în turneele artistice din Italia, Ungaria, Austria, Elveția, Slovacia, Brazilia și Taiwan.

Distribuie informația
Alte știri