Recital de vioară susținut de Andrada Ciupeiu, în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor

Andrada Ciupeiu este lect. univ. dr. la Universitatea din Oradea – Facultatea de Arte – Departamentul Muzică și artist instrumentist la Filarmonica de Stat din Oradea.

Miercuri, 18 mai 2022, de la ora 18.00, va avea loc, la Muzeul Țării Crișurilor – Str. Armatei Române nr. 1/A, un recital de vioară susținut de Andrada Ciupeiu. Evenimentul face parte din suita de manifestări organizate în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a și este rezultatul unei colaborări între instituția noastră și Asociația Aesthete. Intrarea este liberă în limita a 150 de locuri.

Violonista propune pentru Recital un program format din două lucrări pentru vioară solo: Partita nr 2 în re minor de Johann Sebastian Bach și Sonata nr. 2 pentru vioară solo de Eugène Ysaÿe. Compuse la un interval de aproape 200 de ani una de alta, acestea transcend spațiul și timpul și ne oferă și azi momente muzicale de o reală frumusețe.

Partita nr 2 în re minor de Johann Sebastian Bach – a fost compusă în perioada anilor 1717 – 1720. Este formată din 5 părți: Allemanda, Corrente, Sarabanda, Gigue și Ciaccona. Yehudi Menuhin numește Ciaccona „cea mai măreață lucrare pentru vioară solo care există”.

Sonata op. 27 nr. 2 pentru vioară solo de Eugène Ysaÿe a fost dedicată de către compozitor violonistului „Jaques Thibaud”. Este formată din 4 părți: Obsession – Prelude: Poco vivace, Malincolia – Poco lento, Danse des ombres – Sarabande (Lento), Les Furies – Allegro furioso.  

Distribuie informația
Alte știri