Recomandare de lectură: Angela Martin – „Jean Starobinski-plenitudinea posibilă

Distribuie pentru prietenii tăi:

Prestigioasa editură clujeană, „Școala Ardeleană”, ne propune o foarte recentă apariție editorială remarcabilă, „Jean Starobinski-plenitudinea posibilă”, care poartă semnătura binecunoscutei scriitoare, eseiste, traducătoare, Angela Martin.

Autoarea oferă cititorului, după cum însăși afirma, „o carte de critică și confesiune, cu speranța că l-am lăsat, în primul rând, pe maestru să-i vorbească.”

Cartea de eseuri e dedicată unei personalități considerate a fi un mare umanist, un savant, scriitor, critic, istoric literar, filosof, medic psihiatru, o personalitate de tip enciclopedic, care a dominat spațiul cultural al secolului trecut, si nu numai, printr-o operă prodigioasă, extrem de complexă, în care iluminismul și reprezentanții săi, J.J Rousseau, Diderot, Montaigne ocupă un loc special. Evident, o personalitate atât de complexă precum Jean Starobinski este dublată și de un om de factură deosebită, căruia Angela Martin ii surprinde „plenitudinea”, intr-un volum de referință.

Rodica Zane, cea care semnează excelenta prefață, subliniază faptul că „autoarea urmează traseul „viu” al „relației critice” așa cum este el descris de Starobinski, alegând postura în care se simte cel mai confortabil, aceea a libertății de cititor în raport cu opera.

Minunată realizare, dacă ținem seama de faptul că Angela Martin l-a cunoscut bine pe Starobinki, a respirat același aer al bucuriei pe care ți-o dă lumea culturii.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri