Recomandare de lectură: „Charles de Gaulle – Monarhul celei de-a V-a Republici” – George Apostoiu

„Vreme trece, vreme vine…”, ar spune Poetul nepereche, iar apariția unei cărți remarcabile, „Charles de Gaulle – Monarhul celei de-a V-a Republici”, scrise de o autoritate incontestabilă în politică externă și în diplomație, George Apostoiu, se constituie într-un veritabil memento. Asta poate și pentru că istoria contemporană nu are modele adevărate la care să ne raportăm și de la care să preluăm acele idei, gânduri, care ne-ar putea ghida în vâltoarea acestor timpuri.

Cartea, „Charles de Gaulle – Monarhul celei de-a V-a Republici”, apărută la Editura Ideea Europeană, este dedicată uneia dintre personalitățile marcante ale secolului XX, care a jucat un rol covârșitor în istoria Franței, și nu numai.

Volumul vede lumina tiparului într-un moment comemorativ: 130 de ani de la nașterea și 50 de ani de la moartea marelui om politic din Hexagon.

Cartea, ce poartă semnatura cunoscutului comentator de politică externă, dar și diplomat, George Apostoiu, reprezintă invitația directă spre o incursiune în trecut, și asta pentru a ne regăsi mai ușor într-un prezent atât de tumultuos și de agresiv, sub toate aspectele.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri