Recomandare de lectură: „Corul morilor de vânt” de D.R.Popescu

La începutul acestui an părăsea lumea noastră anacronică și tulburată, Academicianul D.R.Popescu, scriitor complet și complex, care lasă în urmă volume valoroase de proză, teatru, nuvele, eseuri, versuri. Sunt binecunoscute creațiile sale „F”, „Vânătoarea regală”, Duios Anastasia trecea”, „Piticul din grădina de vară”, Leul albastru”, „Împăratul   norilor”, „Acești îngeri triști”, ca să le enumerăm doar pe cele mai cunoscute.

Dumitru Radu Popescu s-a născut la 18 august 1935, în judeţul Bihor. A urmat cursurile liceale în Oradea, iar în 1953 a devenit student la Medicină, în Cluj-Napoca, facultate pe care a abandonat-o în anul trei pentru a deveni corector la revista „Steaua din Cluj”. În paralel, Dumitru Radu Popescu s-a înscris la Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii din Cluj-Napoca, pe care a şi absolvit-o în anul 1961.

În cadrul rubricii noastre vă propunem spre lectură: „Corul morilor de vânt”, o antologie de 59 de eseuri publicate în revista Pro Saeculum, care apărea la Focșani, în perioada 2003-2015.

D.R.Popescu poposeşte în cartea sa asupra unor pe arhetipuri fundamentale ale literaturii universale dar și românești.

În eseurile sale se regăsesc și se completează prozatorul cu arta portretistică, dramaturgul cu știința dialogului, criticul de teatru, poetul, memorialistul dar si jurnalistul.

Tipologiile și filiațiile pe care le stabilește sau numai le sugerează D.R.Popescu sunt dintre cele mai neașteptate.

„Corul morilor de vânt” ne îndeamnă la lectură și re-lectură, deoarece  adevărurile, valorile reale se cer a fi readuse permanent în fața noastră, pentru că marile spirite nu dispar niciodată, ele doar devin eterne prin opera lor.

Distribuie informația
Alte știri