Recomandare de lectură: În sfera tăcerii. Richard Wurmbrand în dosarele Securității – Ediție îngrijită de Maria Hulber

Cartea „În sfera tăcerii. Richard Wurmbrand în dosarele Securității „– Ediție îngrijită de Maria Hulber mi-a fost sugerată de Dorina Ursente și Cristina Pușcaș, în contextul unei perioade destul de complicate și de dificile, acum când, parcă mai mult ca oricând, reverberații din trecut ne vin tot mai insistent, iar acest trecut capătă conotații nebănuite.

O personalitate atât de complexă,de puternică,dar și plină de contradicții, de controverse, ne aduce aminte, totuși, importanța noțiunii de LIBERTATE. Libertatea este cuvântul-cheie al cărții, pe care o datorăm Mariei Hulber, carte apărută la R&R,din Oradea și o semnalăm cu mult interes.

Cartea are un profund caracter documentar, în care se regăsesc pagini din dosarele CNSAS. Informațiile despre pastorul Richard Wurmbrand, convertit la creștinism, care a cunoscut ororile închisorilor comuniste și care,apoi, în libertate, a fost un acerb luptător anticomunist sunt cutremurătoare și dezvăluie aspecte nebănuite despre singurătatea teribilă a celor închiși în temnițele comuniste.

O carte pe care vă invit să o citiți și cu ochii sufletului, pentru că avem nevoie, acum, să ne recuperăm dreptul la libertate, în numele unei istorii pline de momente excepționale. Ligia Mirisan, managerul Bibilotecii Județene Gheorghe Șincai

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri