Recomandări pentru românii care pleacă în Qatar, la Campionatul Mondial de Fotbal

Foto: agerpres.ro

Qatarul a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Micul stat așteaptă peste un milion de vizitatori, iar autoritățile au luat măsuri speciale pentru a putea gestiona un asemenea flux de turiști. Ministerul român de Externe a publicat un Ghid cu recomandări pentru suporterii care vor merge în Qatar. TVR va transmite în exclusivitate meciurile din Campionatul Mondial.

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 se desfăşoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie. Este pentru prima dată când o țară arabă, majoritar musulmană, organizează o asemenea competiție.

Ministerul român de Externe le recomandă celor care vor merge la campionat să respecte cutumele țării gazdă, foarte diferite de cele cu care suntem noi obișnuiți, și să se informeze în detaliu înainte de a pleca în această călătorie.

Cetățenii români care intenționează să participe la eveniment trebuie să obțină un card Hayya (https://hayya.qatar2022.qa/). Acesta e necesar pentru a putea intra în țară în perioada turneului. De asemenea, cardul oferă acces la transportul public gratuit în zilele în care au loc meciurile la care ați achiziționat bilet. (MAE)

De asemenea, românilor li se atrage atenția că există legi dure în privința achiziționării, deținerii și consumului de droguri. Iar băuturile alcoolice au un regim special și nu sunt permise în timpul meciurilor.

Distribuie informația
Alte știri