Recomandări prețioase ale polițiștilor de prevenire bihoreni, pentru sărbători de Paști în siguranță

În perioda 6 aprilie – 5 mai a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor acționează în cadrul campaniei preventive „Sărbători în Siguranță”, pentru a preveni victimizarea cetățenilor în preajma sărbătorilor pascale și pentru prevenirea victimizării minorilor în perioada vacanței școlare.

În acest context, polițiștii de prevenire bihoreni au interacționat cu vizitatorii de la Târgul de Paști din Cetatea Oradea, au fost prezenți în Orășelul Copiilor din municipiul Oradea, dar și pe peronul Stației C.F.R. Oradea, oferind celor mici și celor mari recomandări importante pentru siguranța acestora.

De asemenea, polițiștii de prevenire bihoreni au fost prezenți în marile centre comerciale din municipiul Oradea, în stațiile mijloacelor de transport în comun, în parcuri și în toate centrele multifuncționale pentru persoane de vârsta a treia din Oradea.

În cadrul interacțiunii cu cetățenii, polițiștii de prevenire bihoreni le-au reamintit cum să se protejeze pentru a nu cădea victime infracțiunilor de furt din locuințe, din buzunare, tâlhăriilor sau infracțiunilor de înșelăciune.

Polițiștii de prevenire bihoreni au subliniat care sunt vulnerabilitățile exploatate de hoți sau de escroci și cum pot fi prevenite furturile și înșelăciunile, respectând câteva măsuri de autoprotecție simple, dar foarte eficiente.

Agitația și aglomerația zilnică, specifică perioadei sărbătorilor, sunt speculate de infractori. Aceștia profită de neatenția cetățenilor, grăbiți să își facă cumpărăturile și le sustrag bunurile de valoare lăsate nesupragheveate.

Totodată, polițiștii de prevenire le-au atras atenția acestora să acorde o atenție sporită persoanelor pe care le primesc în casă, pentru că, sub diverse pretexte, infractorii le pot pătrunde în locuințe chiar cu acordul lor și, profitând de o clipă de neatenție, le pot sustrage bani sau alte bunuri de valoare. Cetățenii au fost informați să nu posteze pe rețelele de socializare detalii despre perioada în care lipsesc de la domiciliu, care pot fi exploatate de hoții din locuințe.

De asemenea, polițiștii de prevenire bihoreni le-au transmis, copiilor, părinților și bunicilor cu care au interacționat, recomandări utile pentru siguranța celor mici și pentru o vacanță lipsită de griji. Părinții au fost sfătuiți cum să își ferească copiii de victimizare, au fost informați cu privire la potențialele pericole și despre situațiile vulnerabile la care pot fi expuși copiii acasă, pe stradă și în mediul online, atunci când nu sunt supravegheați de adulți.

În cadrul activităților preventive derulate, polițiștii de prevenire bihoreni le-au oferit cetățenilor materiale informative, cu recomandări preventive practice.

În activitățile preventive derulate de polițiștii de prevenire bihoreni în cadrul campaniei „Sărbători în Siguranță”, au fost implicați și polițiștii Serviciul Județean de Poliție Transporturi Bihor și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor.

Pe parcursul lunii aprilie a.c., polițiștii de prevenire bihoreni vor continua activitățile preventive, prin care vor prezenta cetățenilor aspecte privind siguranța copiilor, prevenirea furturilor din locuințe, din buzunare, siguranța la cumpărături, atât în magazine, cât și în spațiul virtual, dar și recomandări pentru prevenirea faptelor antisociale și petrecerea timpului liber în siguranță, în locurile de recreație, în preajma zilei de 1 Mai.

Distribuie informația
Alte știri