Recomandările polițiștilor bihoreni pentru șoferi și pietoni, în condiţiile unui carosabil umed

Poliţiștii rutieri bihoreni le reamintesc conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed, să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului. De asemenea, este absolut necesar să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

Totodată, polițiștii rutieri le amintesc conducătorilor auto faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă. Folosirea acestora reduce riscul producerii unor accidente rutiere, cu precădere în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie sau în condiții de ceață, un alt fenomen cu care conducătorii auto se pot confrunta zilele acestea.

Atenţie deosebită  necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii, care trebuie să funcţioneze impecabil.

În același timp, menționăm faptul că legea prevede obligativitatea menținerii curate a parbrizului, geamurilor laterale, precum și a lunetei.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Distribuie informația
Alte știri