Recomandările pompierilor bihoreni pentru prevenirea evenimentelor nedorite în perioada sărbătorilor

În scopul preîntâmpinării situațiilor de urgență în această perioadă, când credincioșii romano-catolici și reformați sărbătoresc Paștele, peste 150 de pompieri militari bihoreni vor fi, zilnic, la datorie, fiind pregătiți să intervină în orice moment pentru acordarea primului ajutor calificat, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din mediile ostile vieții.

Pentru ca bucuria sărbătorilor să nu fie umbrită de evenimente nedorite, pompierii le reamintesc bihorenilor necesitatea respectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor, atât pe timpul desfășurării slujbelor religioase, cât și în locuințe.

Astfel, accesul persoanelor în incinta lăcașurilor de cult este permis numai în limita capacității acestora, iar dacă publicul este numeros, ușile de pe căile de acces și evacuare se vor menține deschise pe timpul slujbelor religioase.

În timpul slujbelor religioase, credincioșii trebuie să manifeste prudență la utilizarea lumânărilor aprinse, care trebuie ținute la distanță față de haine și păr, evitând apropierea acestora de icoane și obiecte de decor care ar putea lua foc. O atenție deosebită trebuie acordată și copiilor, care trebuie supravegheați permanent.

Recomandăm credincioșilor să evite deplasarea cu lumânările aprinse în autovehicule.

La întoarcerea acasă, lumânările sau candelele aprinse trebuie așezate într-un suport incombustibil  (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă), la distanță față de haine, alte textile sau obiecte de mobilier. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiți cu lumânările aprinse.

Ne dorim să vă bucurați de această sărbătoare importantă, fără evenimente care să vă pună viața în pericol. Sărbători fericite!

Distribuie informația
Alte știri