Recomandările Salvamont Bihor pentru weekend. La munte, pot apărea ninsori și lapoviță

În acest weekend, în zona montană a județului Bihor, se preconizează precipitaţii abundente iar la altitudini de peste 1000 m, pot fi si sub forma de lapoviţă sau ninsoare.Ținând cont de evoluția vremii în următoarele zile, Serviciul Județean SALVAMONT SALVASPEO Bihor face următoarele atenţionări şi recomandări celor care doresc să urce pe munte:

👉să țină cont de atenționările de vreme nefavorabilă, vânt și precipitații și să nu se hazardeze pe traseele care urmăresc crestele montane sau traseele tehnice dificile.
👉din cauza vizibilității scăzute se pot intâmpina probleme de orientare.
👉să pornească la o oră cât mai matinală întrucât se întunecă destul de devreme iar în condiții nefavorabile se pot mării timpii de parcurgere a traseelor.
👉 să fie echipați corespunzător, cu bocanci, parazăpezi, jachetă de vânt, polar, rucsac, căciulă, ochelari, apă, mâncare și lanternă
👉să se informeze în legătură cu traseul ce urmează să fie parcurs;
👉 să abordeze traseele montane în funcție de nivelul de cunoştinţe specifice, pregătirea fizică și dotarea cu echipament;
👉 în cazul în care se consideră că au anumite probleme sau au pierdut marcajul traseului, este indicat să contacteze serviciul salvamont pentru o intervenție a salvatorilor montani în timp optim în vederea evitării unor situații neplăcute, uneori critice.

Pentru accesul auto în zona montană este recomandat ca autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă deoarece pe unele porţiuni de drum poate fi zăpadă, respectiv gheață.

În orice situație în care vă simțiți în nesiguranță pe munte, sau dacă s-a produs un accident, păstrați-vă calmul și unitatea grupului. Sunați la Dispeceratul Național Salvamont la numărul 0725826668 sau la Dispeceratul 112.

Vă recomandăm instalarea aplicaţiilor 0SALVAMONT (0725 826668 ) – Dispecerat Național Salvamont şi 112 – Apel Unic de Urgență, aplicații care permit dispecerilor să identifice coordonatele GPS a locației în care vă aflați şi să le transmită echipelor Salvamont.

Pentru zona montană a judeţului Bihor aveţi posibilitatea să descărcaţi trackurile traseelor turistice de pe siteul www.salvamontbihor.ro , secţiunea trasee turistice.

Distribuie informația
Alte știri