Rectorul Constantin Bungău: Facilități «premium» pentru cei care vor să învețe la Universitatea din Oradea

Rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău a participat, sâmbătă, 6 iulie 2024, la ceremonia semnării unor contracte de investiții în infrastructura educațională, finanțate prin PNRR. Evenimentul a avut loc la Cluj-Napoca, în prezența Ministrului Educației, Ligia Deca.

Beneficiind de un buget de aproape 40 de milioane de lei, Universitatea din Oradea va construi, în campusul central, un cămin și o cantină pentru studenți. „Așa cum am mai spus, ne dorim să asigurăm condiții «premium», în ceea ce privește infrastructura didactică, cazarea și masa celor care vor să învețe la Universitatea din Oradea”, afirmă prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău.

„Când spun condiții «premium» mă refer la camere în care vor locui maxim doi studenți, camere dotate cu baie proprie. Ne dorim ca studenților noștri să le fie drag să învețe la Universitatea din Oradea”, a adăugat prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău.

Noul cămin va fi construit în vecinătatea bibliotecii Universității din Oradea, urmând să aibă parter și patru etaje. Vor fi, în total, 79 de camere, de câte două locuri, cu baie proprie. În plus, noul imobil urmează să le ofere studenților acces la oficii și săli de studiu.

Cantina cea nouă va avea 425 de locuri. Fiind amplasată în apropierea sălii polivalente a universității ea va asigura, așa cum afirmă rectorul, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, „servicii de masă pentru căminele studențești construite în acea zonă, cămine care, la rândul lor, vor putea să primească peste 1.800 de studenți”.

„Am semnat contractul de finanțare și așteptăm oferte din partea constructorilor. Procedurile de licitație au fost deja publicate pe site-ul instituției noastre. Universitatea are nevoie de constructori serioși pentru că avem mult de construit”, a mai declarat rectorul, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri