Rectorul Universităţii din Oradea a fost REŢINUT de DNA

UPDATE 2: Retinerea rectorului Constantin Bungau. COMUNICATUL DNA

UPDATE: Cei 4 vor fi prezentati astazi instantei, cu propunere de arestare preventiva.

DNA Oradea a facut azi noapte mai multe retineri in dosarul in care s-au facut perchezitii in luna martie, la Universitatea Oradea

Rectorul Constantin Bungău a fost retinut impreuna cu Floarea Chipea, fosta decană a Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane din Oradea, dar şi soţii Dindelegan. Este vorba despre preotul orădean Marin Dindelegan şi psihologul Camelia Dindelegan, soţia acestuia, profesor la Universitate.

Dupa perchezitiile din martie, DNA a anuntat printr-un comunicat ca procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2015- 2016.
În cursul zilei de 30 martie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 locații, situate în municipiul Oradea, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Dupa declansarea anchetei DNA, Bungau a declarat : „Nu am niciun amestec, nu stiu despre ce este vorba. Probabil ca vizata este doamna Dindelegan, dar nu stiu de ce.” . Vezi declaratia rectorului:

stire in curs de actualizare…

Distribuie informația
Alte știri