Redeschiderea restaurantelor de la 1 iulie, pusă sub semnul întrebării

Foto: Pexels.com

Președintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu, a declarat, într-un interviu pentru Agerpres, că deschiderea restaurantelor în interior de la 1 iulie nu este o certitudine şi că totul depinde de evoluția situației epidemiologice.

Începând cu 1 iulie, vor fi relaxate o serie de alte măsuri de restricţie. Chiar dacă redeschiderea incintelor restaurantelor şi a piscinelor acoperite este aşteptată de mulţi români, acest lucru este incert. Şeful ANSVSA spune că nu poate avansa o dată la care restaurantele vor fi deschise.

Nu putem spune cu precizie că la 1 iulie vor fi deschise restaurantele în interior, pentru că depinde de situaţia epidemiologică la nivel naţional. Pot să vă spun doar că am avut atât în perioada de urgenţă, cât şi în cea de alertă, patru tipuri de activităţi care au fost permise unităţilor de alimentaţie publică, respectiv cele de tip “drive-in”, “room-service”, livrare la domiciliu şi “take-away”. Aceste activităţi au fost permise în cadrul unităţilor de alimentaţie publică care îşi desfăşurau activitatea în baza autorizării sanitar-veterinare şi toţi agenţii economici care au dorit să funcţioneze trebuiau să respecte aceste cerinţe, precum şi cele stabilite de Ministerul Sănătăţii (MS) şi Ministerul Economiei”, a declarat Chioveanu.

Şeful ANSVSA a mai spus că, oricum, activitatea din incinta restaurantelor este, în prezent, în mare parte acoperită de activitatea de la nivelul teraselor.

Distribuie informația
Alte știri