”Redescoperă Bihorul pe bicicletă-Drumul Bisericilor de lemn” s-a bucurat de o participare numeroasă

Peste 170 de iubitori ai cicloturismului au pedalat sâmbătă pe un traseu în circuit în zona Bratca din destinația turistică bihoreană Pădurea Craiului. Spre deosebire de celelalte ture aici au participat mai mulți copii pe propriile biciclete, iar unii au fost purtați de părinți cu grijă în scaune speciale montate pe bicilcletă.

Evenimentul face parte din proiectul ”Redescoperă Bihorul pe bicicletă-Drumul Bisericilor de lemn” și se află la a V-a ediției. Ca și noutate, la această ediție au fost îmbinate mai multe activități, pe lângă cicloturism, degustare de produse tradiționale și elementele culturale, adică vizitarea a două biserici de lemn vechi de peste 300 de ani a fost inclusă și activitatea de drumeție. A fost străbătut pe jos un traseu ușor pe Valea Boiului până la Cascada Boiului situată la capătul din amonte al văii , aici apa cade de la o înălțime de 7 metri peste un prag natural.

Un grup de tineri bicicliști care au venit din județul Satu Mare încântați de diveristatea activităților, au spus că au participat la toate edițiile și că ”de fiecare dată am avut parte de experiențe noi ”.

Organizatorii acestui eveniment au fost Agenția de Management al Destinație Bihor, Consiliul Județean Bihor, Epsicopia Ortodoxă a Oradiei, Asociația Unanimis și Asociația Filantropia Oradea, iar parteneri au fost Primăria Comunei Bratca, Centrul de Informare Turistică Bratca, IPJ Bihor-Serviciul Rutier, CFR Călători Regionala Cluj și CAPDD Bihor.

Distribuie informația
Alte știri