Redescoperă Bihorul pe bicicletă – Drumul Bisericilor de lemn

Bihorenii pasionaţi de ciclism şi plimbări în natură sunt invitaţi la a cincea ediţie a evenimentului „Redescoperă Bihorul pe bicicletă – Drumul Bisericilor de lemn”. Startul manifestarii se va da, sâmbătă, 1 iulie, ora 9:30, din faţa Primăriei Bratca.

Bicicliştii vor pedala 26,7 km, trecând pe lângă Bisericile de lemn „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil din Beznea si din Lorău, dar şi Cascada Boiului. Cu acelasi prilej, vor fi degustate produse tradiţionale specifice Bihorului pregătite după reţete vechi, originare din Bratca, Beznea şi Valea Crişului.

Traseul va strabate drumuri pietruite sau de pământ, portiuni de asfalt şi carari prin pădure. Toate obiectivele turistice fac parte din viitoarea Destinaţie ecoturistică Pădurea Craiului, aflată în custodia Centrului pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor.

Grupul de biciclişti va fi coordonat pe tot parcursul traseului şi va fi însoţit de o maşină de asistenţă tehnică. E obligatoriu ca toţi ciclistii să poarte în timpul deplasării cască de protecţie omologată, vestă reflectorizantă şi să transporte pe bicicletă numai copii de până la 7 ani, doar în cazul în care vehiculul are montat în faţa sau în spate un suport special. Bicicleta trebuie să fie echipată în faţa cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare.

Distribuie informația
Alte știri