Redescoperă Bihorul pe bicicletă – Parcul Natural Apuseni

În acest week-end, atrași de o destinație de excelență, Parcul Natural Apuseni, peste 65 de iubitori ai mersului pe bicicletă au participat la o nouă ediție a evenimentului ”Redescoperă Bihorul pe bicicletă”. Acțiunea a avut ca scop familiarizarea participanților cu tehnicile de ghidaj turistic și cu produsele locale de turism.

Plecarea s-a făcut din satul de vacanță Vârtop. S-au parcurs câțiva kilometri în coborâre pe asfalt, până la Bubești, de unde traseul a intrat pe ”drumurile de munte” din cătunele moților. Peisajele spectaculoase către culmile Munților Bihorului și imaginile satelor răsfirate specifice Apusenilor, completate de culorile superbe de toamnă, au dat ocazia celor prezenți să imortalizeze momentele în fotografii de excepție. A urmat o coborâre pe drumuri pietruite până în șaua Ponița și mai departe, pe Valea Luncșoarei până în Cheile Galbenei.

Aici, descrierea resurselor Parcului Natural Apuseni a continuat, Răzvan Dumbravă (AMD Bihor) și Ionuț Ardelean (Administrația PNA) povestindu-le celor interesați despre istoricul amenajărilor turistice precum și despre superlativele ascunse în Parcul Natural Apuseni. S-a făcut o scurtă incursiune pe traseul Cheilor Galbenei, pentru a trezi interesul turiștilor pe bicicletă de a reveni cât mai curând pentru o parcurgere integrală.

Mai departe, bicicliștii s-au deplasat pe Valea Galbenei, spre cantonul Păuleasa și mai departe spre satul de vacanță Boga, lăsând în urmă peisaje spectaculoase admirate de deasupra Văii Galbenei și Cheilor Jgeabului.

Pentru a completa traseul, a urmat o vizită la Cascada Oșelu, bicicliștii urcând încă aproape 7 km. Impresionantă datorită săritorilor înalte, în trepte, cascada este și ea afectată de apele scăzute din aceste zile. Participanții au admirat căderile de apă și au ascultat descrierea parcurgerii canionului, unii dintre ei arătându-și interesul pentru parcurgerea acestuia cu ghizi specializați și echipament adecvat, în momentele potrivite, cu ape mai mari.

De-a lungul întregului parcurs, participanții au fost însoțiți de o echipă de asistență tehnică de la BestWheels, aceasta asigurând toate cele necesare pentru readucerea bicicletelor în stare de funcționare în cazul unor incidente. Echipa tehnică a asigurat inclusiv înlocuirea bicicletelor, pentru continuarea parcurgerii traseului în condițiile în care defecțiunile nu puteau fi remediate imediat.

Traseul s-a încheiat pe malul Crișului Pietros, în apropierea intrării pe Valea Aleului, într-o atmosferă relaxantă, unde participanții au savurat produse tradiționale oferite de ”Bocceluța cu Bucate”. Cu această ocazie, a fost prezentată publicului o ”bucățică” din Parcul Natural Apuseni, participanții fiind atrași să parcurgă și alte trasee din zonă, majoritatea dintre aceștia urmând să revină pentru a vizita și alte obiective turistice.

Evenimentul a fost organizat de către Agenția de Management al Destinației Bihor și a beneficiat de susținerea Administrației Parcului Natural Apuseni, Primăriei Orașului Nucet și de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, al Poliției Arieșeni și a gazdelor de la Hotelul Four Seasons din satul de vacanță Vârtop.

Distribuie informația
Alte știri