Referendumul pentru unificarea Oradea – Sânmartin se va putea ține în aceleași secții cu alegerile locale

Update: Guvernul a modificat miercuri Legea privind organizarea si desfasurarea referendumului astfel incat sa poata fi organizate referendumuri locale odata cu alegerile locale si utilizand infrastructura pregatita pentru acest tip de scrutin, se arata intr-un comunicat de presa. Odata cu alegerile locale din 5 iunie vor fi organizate doua referendumuri locale, organizate de Consiliul Local al comunei Dingeni, judetul Botosani si de Consiliul Local al municipiului Oradea, judetul Bihor.

Guvernul va permite organizarea de referendumuri locale concomitent cu alegerile locale, precum și utilizarea aceleiași infrastructuri. Decizia va fi luată printr-o ordonanţă de urgenţă ce va fi aprobată astăzi în ședinţa săptămânală.

Potrivit Mediafax, „azi, va intra în şedinţa Executivului un proiect de ordonanţă de urgenţă care va permite desfăşurarea referendumurilor de interes local în acelaşi timp cu alegerile locale. De asemenea, se permite utilizarea aceleiaşi infrastructuri”, au declarat surse oficiale.

Iniţiatorii actului normativ sunt Ministerul Afacerilor Interne și Autoritatea Electorală Permanentă.

oradea

Distribuie informația
Alte știri