Reguli speciale pentru pelerinajul de la Mănăstirea Nicula

Foto: radiorenasterea.ro

Pelerinajul la Mănăstirea Nicula se va desfășura însă în condiții diferite de dată această. Pentru a nu se crea aglomerație, liturghia va fi organizată în mai multe zile, astfel încât toată lumea să reușească să participe. Inedit în acest an este și faptul că nu vor mai fi organizate procesiunile de la Gherla spre Mănăstirea Nicula.

De asemenea, nu mai este permisă amplasarea corturilor în curtea Mănăstirii, iar credincioșii se vor închina la Icoană Maicii Domnului de la distanță, de la un metru și jumătate.

Este obligatorie purtarea măștii de protecție pe tot parcursul manifestărilor religioase și se interzice distribuirea de hrană către credincioși, iar respectarea măsurilor va fi supravegheată inclusiv prin drone, iar forțele de ordine vor fi suplimentate față de alți ani.

Acestea sunt câteva dintre regulile pe care trebuie să le respecte participanții la evenimentele din acest an. Important este că slujbele vor fi transmise live, pentru cei care nu ajung aici.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Distribuie informația
Alte știri