Relaxare neînțeleasă. Ministrul Sănătății avertizează că se poate poate ajunge la reintroducerea starii de urgenta

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca in primele doua zile de stare de alerta i s-a parut ca o parte a populatiei si a agentilor economici nu a inteles corect ce trebuie sa faca si se comporta ca si cand s-a revenit la normalitate, ceea ce nu este cazul.

Tataru anunta ca urmatoarele 14 zile sunt cele care vor decide urmatoarele masuri de relaxare sau nu, putandu-se ajunge la reintroducerea unor restrictii si chiar la starea de urgenta. De asemenea, ministrul a precizat ca se reuneste Comitetul National pentru Situatii de Urgenta pentru a evalua situatia din primele doua zile.

„Daca am relaxat anumite domenii le-am relaxat tocmai considerand ca acestea sunt cele care ar putea fi cu cele mai putine repercusiuni. Avem doua zile si in aceste doua zile am vazut ca atat agentii economici cat si o parte din populatia uitat sa urmareasca si acele reguli de functionare si desfasurarea activitatilor odata cu reluarea activitatilor. (…)

Sunt 14 zile in care noi urmarim evolutia, daca aceasta evolutie este nefavorabila vom interveni si vom pune restrictii. Daca situatia va fi favorabila atunci putem sa venim si cu alte relaxari”, a declarat, duminica, la Antena 3, Nelu Tataru.

Alte știri