Renault deschide oficial primul său muzeu virtual. Este online, complet gratuit și se numește The Originals. Include și un magazin unde se pot achiziționa produsele în miniatură

The Originals Renault : un muzeu virtual dedicat modelelor sale emblematice și un nou e-shop de unde se pot achiziționa produsele în miniatură

Marca Renault continuă să se reinventeze. Pentru prima dată în istoria sa, deschide un muzeu virtual împreună cu un nou e-store cu produse derivate. Este o oportunitate, odată cu venirea Crăciunului și a Sărbătorilor, de a retrăi 123 de ani de pasiune franceză pentru mașini și de a aduce magia Renault sub bradul din acest an.

Renault se reconectează cu trecutul său și deschide oficial primul muzeu virtual. Este online, complet gratuit și se numește The Originals. Include și un magazin, The Originals Store, unde
vizitatorii pot comanda produse dintre cele deja disponibile la L’Atelier Renault de pe ChampsElysées. Ambele site-uri pot fi accesate din întreaga lume și sunt disponibile deja în șase limbi straine (franceză, engleză, germană, spaniolă, portugheză și italiană). Versiuni in alte limbi vor fi adăugate în lunile următoare.

Odată cu lansarea nouluimuzeu virtual, Renault oferă vizitatorilor din întreaga lume accesul fără restricții la moștenirea culturală franceză a mărcii, evitând toate limitările de spațiu și timp; o adevărată premieră. Explorarea este nelimitată, foarte bogată vizual, alcătuită din arhive și date tehnice simple, o vizită adaptată lumii de astăzi, pe cât de accesibilă și amuzantă, pe atât de plăcută.

Muzeul prezintă 21 dintre modelele legendare ale mărcii într-o experiență tehnologică nouă și inovatoare datorită procesului de fotogrammetrie1. Renault a ales această tehnologie pentru a îmbunătăți experiența de explorarea vizitatorului și pentru a-și prezenta modelele emblematice în detalii de neegalat. Pentru a face acest lucru, a creat un studio unic unde a scanat mașinile cu iluminarea cea mai potrivită. Vehiculele au fost scanate în 3D, iar zonele în care sistemul nu a putut ajunge au fost remodelate și asamblate în timpul procesului de post producție.

Site-ul web va include mai multe modele începând cu sfârșitul lunii decembrie 2021: 50 de modele noi vor fi disponibile până la sfârșitul lunii ianuarie 2022, iar 80 vor fi expuse până la sfârșitul lunii decembrie 2022.

« Renault, brand emblematic al culturii pop, avea nevoie de un muzeu demn de numele său. Cu această galerie virtuală, le oferim vizitatorilor ocazia să retrăiască istoria noastră, care este și a lor. Universul mărcii Renault poate fi descoperit și în gama de produse The Originals disponibile în noul nostru magazin online. » subliniază Arnaud BELLONI, Renault Global Chief
Marketing Officer.

Crearea acestui nou magazin online este, de asemenea, o oportunitate pentru brand de a-și redeclara dorința de a plasa în inima ADN-ului său dezvoltarea unei relații emoționale puternice
între el și clienții săi, diversificându-și totodată oferta pentru a ajunge la un public mai larg. Cu 400 de produse deja disponibile online –miniaturi, îmbrăcăminte, jucării, accesorii, decorațiuni și multe altele –precum și colecții nelansate anterior și câteva bestseller-uri consacrate, acest nou website este o rampă strategică pentru a dinamiza brandul. Sunt multe alte surprize în pregătire pentru lunile următoare, iar colecțiile vor fi îmbunătățite în continuare.

Descoperă muzeul virtual Renault The Originals.

Intră în magazinul Renault The Originals Store.

DESPRE RENAULT
Renault, marcă istorică de mobilitate și pionier al vehiculelor electrice în Europa, a dezvoltat întotdeauna vehicule inovatoare. Prin planul strategic „Renaulution”, Renault s-a angajat într-o transformare ambițioasă, generatoare de valoare, îndreptându-se către o gamă mai competitivă, mai echilibrată și mai electrificată. Ambiția sa este de a întruchipa modernitatea și inovația în tehnologie, energie și servicii de mobilitate în industria auto și nu numai.

Fotogrammetria creează modele 3D dintr-o scanare și o serie de fotografii. Această tehnologie reproduce toate detaliile subtile ale materialelor vehiculelor vechi (piele, lemn, cupru, plastic, țesături etc.) și silueta exactă a mașinii. De asemenea, permite procesarea industrială a modelului 3D și crearea de materiale. Renault a folosit expertiza Razorfish și Museo3D pentru acest proiect.

Distribuie informația
Alte știri