Renumitul medic orădean, George Filip, sărbătorit la centenar

1 aprilie a fost o zi specială pentru domnul George Filip, renumitul doctor ginecolog orădean, care a împlinit onorabila vârstă de 100 de ani. Cu această ocazie viceprimarul Antonia Nica l-a vizitat şi l-a felicitat pe distinsul centenar, oferindu-i din partea administraţiei locale, suma de 1000 de lei, un buchet de flori alese și o diplomă aniversară pentru îndelunga activitate desfăşurată în folosul comunităţii şi pentru conduita morală exemplară.

Dr. George Filip s-a născut la 1 aprilie 1924 în localitatea Potău județul Satu Mare, într o familie cu 15 copii, acesta fiind al 8-lea copil al familiei, după 7 fete. Domnul doctor este absolvent al UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napocaiar între anii 1954-1993 a fost medic ginecolog-obstetrician, șef de secție la Maternitatea Oradea, profesând până la aproape 80 de ani și având pe lângă activitatea medicală, o activitate didactică semnificativă. După ce și-a încheiat activitatea medicală, distinsul doctor a continuat să își folosească timpul și îndemnânarea, realizând zeci de opere de pictură. În tablourile sale, sunt înfățișate momente, locuri, persoane sau amintiri care au avut pentru acesta o însemnătate aparte.

Domnul doctor George Filip se uită cu seninătate la anii pe care i-a lăsat în urmă şi consideră că nu există niciun secret cu privire la frumoasa vârstă pe care tocmai a împlinit-o. Întrebat de viceprimarul Antonia Nica care este secretul vieții lungi, domnul Filip a spus: ”echilibrul în toate și gena longevivă”.

Distribuie informația
Alte știri