RER testează timp de o lună o maşină electrică de salubritate

La Oradea a ajuns o maşină electrică destinată colectării deşeurilor din municipiul Oradea. Poluarea fonică şi a aerului este aproape de zero, iar fum nu scoate deloc.

Timpul de golire a deşeurilor la această maşină electrică este tot de 30 de secunde, iar bateria se încarcă pe timp de noapte în 8 ore. Preţul unei astfel de maşini este de 300.000 euro, faţă de 100.000 de euro – costul unei maşini de salubritate normale.

“Avem în vedere şi faptul că legislaţia în domeniu impune ca din anul 2020, 10% din autovehiculele folosite să fie electrice. Vom analiza rentabilitatea unui astfel de utilaj, dar dacă se ajunge la un prag de rentabilitate înainte de durata de amortizare, atunci e clar că merită“,spune directorul RER Pálhegyi Zoltán.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri