Respect! Gojdistul Vlad Iova obține o nouă medalie într-o competiție internațională

Foto: arhiva

Peste 140 de elevi din 28 de țări, inclusiv din Belarus, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Turcia, China, Israel, Austria, Serbia și Georgia au participat la Olimpiada Internațională de Chimie Mendeleev. Tinerii chimiști au avut de rezolvat opt probleme în cinci ore în primul tur și alte 15 mai dificile, tot în cinci ore, în a doua fază. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației din Belarus și Universitatea de Stat Lomonosov din Moscova.

Profesoara care a pregătit lotul de chimie al României, Daniela Bogdan, a postat pe pagina sa de Facebook rezultatele echipei.

Raul Mircea Bodrogean – aur absolut

Tudor Lile – aur

Ștefan Dimitriu – aur

Alexandru Cătălin Dianu – aur

Vlad Iova – bronz

Teodor Pădureanu – bronz

Orădeanul Vlad Iova este la „Gojdu” din ciclul gimnazial. De la finele clasei a VII-a s-a simțit atras de tainele chimiei și a început să aprofundeze materia. Are parte și de un dascăl dedicat in persoana Aniței Luncan. Tot de atunci, an de an, e abonat la premii la Olimpiada Națională de chimie.  Pentru compeția de la Doha din decembrie 2019 s-a pregătit intens și la biologie (prof. Sorina Corbu) și la fizică (prof. Viorel Mititean).

Pentru Vlad Iova va urma o nouă perioadă de pregătire, pentru selecția lotului restrâns al României, unde vor exista probe de baraj. În urma acestora vor fi selectați cei patru elevi care vor participa la Olimpiada Mondială, organizată în Japonia.

Tânărul gojdist se simte atras de științe dar are timp și pentru plimbări sau înot alături de tatăl său. Vizează să devină un medic neurochirurg renumit, iar directorul colegiului unde el învață speră ca într-o zi Vlad Iova să figureze pe lista onorantă a academicienilor care au studiat în Oradea.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri