Respect! Lecție de supraviețuire, ambiție și curaj

Distribuie pentru prietenii tăi:

România a câştigat prima medalie la Jocurile Invictus. Subofiţerul Dumitru Paraschiva a cucerit bronzul în proba de canotaj în sală. El concurat şi la Jocurile Invictus de anul trecut de la Toronto.

Subofiţerul Dumitru Paraschiva a fost rănit în anul 2009, în Afganistan. Pe timpul unei misiuni de intervenţie rapidă, aflat într-o patrulă mixtă, împreună cu o echipă genistică americană, autovehiculul uşor blindat de tip Humvee, în care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii au fost atacaţi, concomitent, cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc. A suferit un traumatism cranio-cerebral şi a stat aproape două luni în comă indusă (gradul II de invaliditate).

15 militari români participă anul acesta la Jocurile Invictus. Unii nevăzători, alții în scaune cu rotile sau în cârje. Soldaţii ne dau tuturor o lecție de supraviețuire, ambiție și curaj. În 2017, la Toronto, echipa României a obţinut 4 medalii, între care una de aur.

Vinzi sau cumperi? Ai oferte de angajare? Oradeaindirect.ro publică AICI anunțurile tale de mică publicitate. Pentru informații suplimentare, scrie-ne la adresa office@oradeaindirect.ro

Alte știri