Respect pentru cei 14 voluntari medicali aflați în prima linie în Lombardia! Mesajul medicului Alin Suciu din Oradea

F0to: antena3.ro

De miercuri, 8 aprilie, personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, acționează la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19, potrivit MApN. 3 medici și o asistentă sunt de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea.

„Sigur că frica și emoțiile sunt parte din viața fiecărui om, însă partea de pregătire de care am beneficiat de-a lungul anilor este cea care ne dă încredere să mergem mai departe și să minimalizăm toate riscurile, atât medicale cât și nemedicale din timpul acestei misiuni”, a spus medicul Alin Suciu (UPU Smurd Bihor) într-o intervenție la Antena 3.

Medicul orădean a mai spus că lecțiile învățate în Italia vor fi aduse acasă, unde vor fi transmise colegilor și va crește astfel calitatea actului medical. Nu au plecat într-un city break, ci sunt într-un program de ajutor al colegilor italieni, lucrand în secțiile primiri urgențe si terapie intensivă, a precizat doctorul Suciu.

La revenire, toți cei 14 voluntari, cadre medicale de la noi, din care 4 din Oradea, sunt dispuși sa meargă în orice loc din țară unde e nevoie de experiența lor.

Distribuie informația
Alte știri