Restricții de circulație, în Oradea. Vezi rutele ocolitoare şi măsurile luate de poliţişti

Incepând cu data de 23 octombrie a.c., a fost restricționat traficul rutier în municipiul Oradea, din cauza lucrărilor de reabilitare care vor fi efectuate în scopul realizării lucrării „Construire a unui pasaj subteran, relocare utilități de pe amplasament și crearea undă verde pentru tramvai pod Dacia- B-dul Magheru”.

Etapa I -Traficul rutier a fost închis pe strada Libertății, la intersecția cu strada Aurel Lazăr, începând cu data de 23 octombrie a.c. și va rămâne închis până la data de 13 iunie 2020, prin montarea unei lise metalice direcționale, pe care sunt montate indicatoarele rutiere: „Accesul Interzis cu excepția riveranilor” ,,Lucrări”, „Drum fără ieșire”.

Pentru devierea circulației înspre strada Parcul Traian se vor lua următoarele măsuri:
– desființarea locurilor de parcare de pe strada Aurel Lazăr între strada Andrei Șaguna și strada Libertății, prin semnalizarea/marcarea acesteia în stradă cu circulație în ambele sensuri;
– desfințarea locurilor de parcare de pe strada Andrei Șaguna între strada Aurel Lazăr și strada Parcul Traian prin semnalizarea/marcarea acesteia în stradă cu circulație în ambele sensuri.

Etapa II -Traficul rutier se va închide pe strada Aleea Ștrandului, de la intersecția cu strada I. C. Brătianu (cu asigurarea accesului spre Hotel Continental) și strada G-ral Gheorghe Magheru, începând cu data de 28 octombrie a.c. și va rămâne închis până la data de 13 iunie 2020, prin montarea unei lise metalice direcționale pe care se vor monta indicatoarele rutiere: „Accesul Interzis”; ,,Lucrări”, „Drum fără ieșire”.

Devierea circulației spre/dinspre strada G-ral Gheorghe Magheru se va asigura după următorul traseu:
– dinspre strada Făcliei înspre strada G-ral Gheorghe Magheru, traficul rutier se va dirija pe strada Olteniei (stradă cu sens unic) de la intersecție cu strada Piatra Craiului cu strada Aleea Ștrandului în sensul giratoriu unde se vor monta indicatoare rutiere temporare „Accesul Interzis cu excepția riveranilor”; ,,Lucrări”, „Drum fără ieșire”, montate pe lisă metalică direcțională;
– pentru sensul de mers dinspre strada G-ral Gheorghe Magheru înspre strada Făcliei se va asigura următorul traseu: Gheorghe Doja – Barbu Ștefănescu Delavrancea – Ion Heliade Rădulescu – Parcului – Parcul Ion C. Brătianu – Aleea Ștrandului;
– pentru asigurarea accesului locatarilor spre proprietățile publice și private în zona cuprinsă între strada G-ral Gheorghe Magheru și Ion Heliade Rădulescu, se propune schimbarea sensului de circulație pe strada Andrei Mureșan, între strada Henri Matheas Berthelot – str. Parcul Ion C. Brătianu și montarea indicatoarelor rutiere „Oprirea Interzisă”;
– având în vedere că strada Henri Matheas Berthelot va fi închisă la intersecție cu strada Aleea Ștrandului, se va restricționa traficul pe această stradă. Astfel, la intersecție cu strada Andrei Mureșan se vor monta indicatoarele rutiere temporare „Accesul Interzis cu excepția riveranilor”; ,,Lucrări”, „Drum fără ieșire” „Circulație în ambele sensuri”, montate pe lisă metalică direcțională.

Etapa III – Traficul rutier se va închide pe strada Parcul Traian, pe porțiunea cuprinsă între poarta de acces auto a Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și strada General Gheorghe Magheru, începând cu data de 4 noiembrie a.c. și va rămâne închis până la data de 13 iunie 2020, prin montarea unei lise metalice direcționale pe care se vor monta indicatoarele rutiere: „Accesul Interzis”; ,,Lucrări”, „Drum fără ieșire”.

Devierea circulației înspre/dinspre strada G-ral Gheorghe Magheru se va asigura următorul traseu:
– 1- desființarea locurilor de parcare de pe strada George Enescu, între strada Parcul Traian și strada G-ral Gheorghe Magheru, prin semnalizarea/marcarea acesteia în stradă cu circulație în ambele sensuri;
– 2- strada Parcul Traian – strada Tribunalului – strada Franz Schubert – strada Snagovului – strada Republicii – strada G-ral Gheorghe Magheru;
-3 – strada Parcul Traian – strada Mihai Eminescu – cu variantă înspre strada P-ța Creangă sau înspre strada Dunărea – strada Republicii – strada G-ral Gheorghe Magheru.

Pentru evitarea ambuteiajelor pe strada Parcul Traian între strada Andrei Șaguna și poarta de acces auto a Inspectoratului de Poliție Județean Bihor se vor monta indicatoarele rutiere temporare ,,Lucrări”, „Drum fără ieșire”, pe strada Parcul Traian la intersecție cu strada Andrei Șaguna.

La intersecția străzilor G-ral Gheorghe Magheru – George Enescu și Gheorge Doja se va realiza un sens giratoriu provizoriu care să facă legătura între strada George Enescu și strada Gheorghe Doja. În aceeastă variantă semafoarele electrice se vor comuta pe culoarea galben intermitent atât în intersecția străzilor Parcul Traian – Aleea Ștrandului, cât și la intersecția străzilor George Enescu cu Gheorghe Doja.

Etapa IV – este propusă după data de 15 noiembrie a.c. și implică restricționarea circulației pe strada G-ral Gheorghe Magheru la o bandă pe sens, începând de la intersecția cu strada Cele Trei Crișuri și până la intersecție cu strada Parcul Traian.
– desființarea locurilor de parcare de pe strada Aurel Lazăr, între Andrei Șaguna și strada Libertății.

– desființarea locurilor de parcare de pe strada Andrei Șaguna între Parcul Traian și strada Aurel Lazăr, ambele devenind străzi cu circulație în ambele sensuri, marcate și semnalizate aferent.

Recomandăm conducătorilor auto să manifeste o conduită preventivă, răbdare, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și ale angajaților societăților executante ale lucrării și să nu efectueze manevre periculoase, care le-ar putea pune viața în pericol.

Distribuie informația
Alte știri