Restricții de circulație în zona Pieței Magnoliei

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Oradea a aprobat azi, 06 aprilie, la solicitarea constructorului, restricționarea circulației pietonilor pe trotuarul din zona Pieţei Magnoliei, din cauza lucrărilor de reamenajare a pieţei. Este vorba de tronsonul cuprins între fostul cinematograf Patria și intersecția cu strada Călugăreni.

Totodată, circulația pietonilor va fi restricționată și pe strada Călugăreni, partea dinspre parc. Avizul comisiei a fost aprobat pentru două luni. De asemenea, pe perioada desfășurării lucrărilor, pe tronsonul dinspre fostul cinematograf Patria și strada Călugăreni parcarea autoturismelor va fi interzisă.

Lucrările sunt executate de către SC Gavella Com SRL, în cadrul proiectului „Mobilitate policentrică în Municipiul Oradea – coridor Magnolia, Cazaban, Nufărului”.

Prin reamenajarea Pieței Magnoliei se are în vedere obținerea unui spațiu urban contemporan, accesibil şi sigur pentru locuitorii orașului. Prin proiect se propune înlocuirea pavajului existent, de tipul dalelor de beton prefabricate, cu piatră cubică naturală, din granit, având dimensiunile 10 x 10 x 10 cm. Pentru unificarea suprafețelor și mărirea pieței la nivelul percepției, se vor înlocui și trotuarele perimetrale pieței, realizate din asfalt, cu dalaj identic cu cel din interiorul pieței. La final va rezulta o suprafață nouă dalată de aproximativ 4.600 mp.

În interiorul pieţei se propune amenajarea unui ansamblu având două locuri de joacă cu strat din covor de cauciuc (tartan) de 162 mp şi două locuri cu nisip, precum şi echipamente de joacă.
De asemenea, piaţa va fi dotată cu o fântână arteziană, amplasată în partea dreaptă a pieţei, care va funcţiona cu recircularea apei. De menţionat că sculptura existentă va fi păstrată. 

Distribuie informația
Alte știri