Restricţii de circulaţie pe drumuri naţionale şi judeţene. Recomandări ale Poliţiei pentru vreme severă

Poliţia atentionează că există restricţii de circulaţie pe trei drumuri naţionale afectate de alunecări de teren. Astfel, în judeţul Bacău, DN 12B, la ieşirea din localitatea Târgu Ocna către Slănic Moldova, este afectat pe o lungime de 50 de metri din cauza fisurilor majore de pe partea carosabilă (diferenţă de nivel de 20-25 cm), în urma infiltrării apei. Circulaţia se realizează alternativ, pe un singur fir. În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău – Braşov, la kilometrul 26+800 de metri, din cauza surpării suprafeţei carosabile în urma unei alunecări de teren, se circulă pe un fir, alternativ, pe sensul de mers Braşov către Buzău, existând semnalizare prin indicatoare şi balize. În judeţul Vâlcea, pe DN 64, în localitatea Băile Olăneşti, la kilometrul 134 s-a produs o alunecare de teren, iar circulaţia se desfăşoară alternativ, pe un sens, conform rtv.net.

De asemenea, pe cinci drumuri judeţene din Alba, Braşov, Covasna, Vaslui şi Vrancea circulaţia este oprită din cauza inundaţiilor.

Potrivit atenţionărilor meteorologice de vreme severă, în perioada 18-22 martie în întreaga ţară vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Recomandări ale Poliţiei pentru vreme severă

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Potrivit atenţionărilor meteorologice de vreme severă, în perioada 18-22 martie în întreaga ţară vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, care îngreunează circulaţia rutieră.

Fiţi atenţi în special la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Nu opriţi şi nu staţionaţi în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic i-ar putea rupe. Dacă traficul este aglomerat, precipitaţiile sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, fiţi politicoşi cu ceilalaţi participanţi la trafic, nu blocaţi intersecţiile şi nu depăşiţi coloanele de autovehicule.

Dacă vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii, a lapoviţei sau a ninsorii, folosirea luminilor de către toţi şoferii reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. În aceste condiţii, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de climatizare şi dezaburire!

Nu efectuaţi depăşiri riscante! Măriţi distanţa de siguranţă dintre autovehicule! Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, prin cauciurile de iarnă sau lanţuri, în caz de nevoie.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor neechipate cu anvelopele de iarnă, fără a face referire la vreo dată calendaristică, atât timp cât drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Distribuie informația
Alte știri