Restricții de Revelion în majoritatea țărilor europene

Foto: Dorina Nitu

ocializarea de sărbători și noua variantă Omicron: întreaga Europă se confruntă cu o creștere record a infecțiilor zilnice cu virusul COVID-19. În Franța 208.000 de cazuri noi miercuri, în Spania peste 100.000 de cazuri într-o singură zi, pentru prima dată. Și în Italia sunt 98.000 de infectați, cu o rată de pozitivare de 9,52%, potrivit Rador care citează Euronews.

Prin urmare, atenție ridicată în vederea viitoarelor petreceri de Revelion. Germania, de exemplu, a anulat petrecerile mari și a stabilit o limită de 10 persoane pentru întâlnirile private.

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, face apel la bun simț: „Așadar, fac apel la populație să fie foarte precaută în zilele de la sfârșitul anului, pentru a nu facilita lanțurile de infectare și a încerca să le oprească. Vă rugăm să sărbătoriți în grupuri foarte mici și să nu vă puneți în pericol reciproc, pentru că odată cu incidența actuală a cazurilor raportate subestimăm pericolul în care ne aflăm”.

Ministrul olandez al sănătăţii, Hugo de Jonge, le-a cerut miercuri concetăţenilor săi să se abţină de la a trece graniţa în Germania sau Belgia pentru a face shopping, în condiţiile în care Olanda este în lockdown.

Magazinele, restaurantele, şcolile, sălile de spectacol şi de sport din Olanda sunt din nou închise până cel puţin pe 14 ianuariedin cauza coronavirusului, excepţie făcând doar supermarketurile şi farmaciile, amintesc agențiile DPA și Agerpres

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri