Restricţii de trafic pentru automarfare pe teritoriul Ungariei

Începând de joi, 14 martie ora 23.00 (ora României) până vineri, 15 martier, ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Măsura este luată de autorităţile ungare, la aceștia fiind declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

„Totodată, menționăm că, începând cu luna martie, pentru zilele de weekend (în fiecare sâmbătă, ora 23.00 până duminica, ora 23.00, ora României), autoritățile din statul vecin au reintrodus interdicția circulației autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, pe teritoriul lor”, a transmis ITPF Oradea.

Transporturile care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile ori supuse unui anumit regim de temperatură nu se supun acestor restricții.

În toată această perioadă, șoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulație pe drumurile publice din Ungaria.

„Autorităţile de frontieră din cele două state vor ține permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor)”, a mai transmis sursa menționată mai sus.

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt

Distribuie informația
Alte știri