Restricțiile impuse românilor de alte țări

Foto: puterea.ro

Creşterea numărului de infectări inregistrate in România în ultima lună a dus la înăsprirea condiţiilor de călătorie în mai multe ţări. State precum Italia, Grecia sau Cipru au introdus restrictii pentru români încă din cursul acestei săptămâni, unele dintre ele chiar aseară.

Grecia este ultima țară care ne-a impus restricții. De pe 28 iulie, și cine vă merge cu avionul vă trebui să prezinte un test covid Testul trebuie să nu fi făcut cu mai mult de 72 ore de momentul în care se intră pe teritoriul Greciei. Italia ne-a impus și ea autoizolare 14 zile.

Cipru ne-a impus mai multe restricții: o autorizație de călătorie, obținută în prealabil, care presupune completarea unui chestionar covid și introducerea datelor de zbor, test PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte.

În continuare, exista state care interzic complet intrarea romanilor în tarile lor: Lituania, Finalanda, Moldova. Sunt multe tari în care odată ajuns este obligat să intri în izolare: Marea Birtanie, Irlanda, Norvegia, Estonia, Letonia, Olanda. În timp ce în Belgia se cere consultarea medicului pentru efectuarea unui teste cazul celor veniți din zona portocalie.

Danemarca cere dovada unei rezervări de cel puțin 6 nopți. În Islanda autoizolare sau test negativ. Ungaria cere doua teste efectuate la cel puțin 48 de ore distanta, în ultimele 5 zile. Daca nu ai testele, vei intra în carantina. În Austria trebuie să prezinți test negativ făcut în ultimele 72 de ore. Și în Slovacia trebuie să prezinți un teste, dar chiar și așa stai primele 5 zile în izolare, după care vei fi retestat.

Ce restricţii ne impun alte ţări

Grecia – test covid

Italia – 14 zile in izolare

Cipru – test covid

Lituania – acces interzis

Finalanda – acces interzis

Modova – acces interzis

Marea Birtanie -autoizolare 14 zile

Irlanda – autoizolare 14 zile

Norvegia – autoizolare 10 zile

Estonia – autoizolare 14 zile

Letonia – autoizolare 14 zile

Olanda – autoizolare 14 zile

Islanda – autoizolare 14 zile sau test covid negativ

Belgia – test pentru cei din zona portocalie

Danemarca – dovanda unei rezervări de cel puţin 6 nopţi

Ungaria – două teste covid

Sursa: antena3.ro

Distribuie informația
Alte știri