Rețea de canalizare manajeră și stație de epurare, la Tăuteu

Administrația locală din comuna Tăuteu a anunțat, în urmă cu câteva zile, că proiectul privind înființarea rețelei de canalizare manajeră și a stației de epurare a intrat într-o nouă etapă.

„Am reușit să pornim și această investiție importantă pentru comuna noastră. Primul pas este licitația publică, iar până pe 21 iulie, constructorii pot depune ofertele. Am primit și solicitări pentru clarificări, și ne dorim ca cel târziu la finele lunii septembrie, să putem semna contractul de execuție”, spune Vincze Nándor, primarul comunei.

Proiectul privind „Înființare rețea de canalizare menajeră și stație de epurare” a fost cuprins în Programul Național de Dezvoltare Locală II și are o valoare de 20,5 milioane lei.

„Lucrările nu se vor face la mare adâncime, iar sistemul va permite colectarea și transportul apelor uzate menajere spre stația de epurare, în regim gravitațional. Odată implementat, sistemul va permite ca fiecare gospodărie branșată să achite suma ce îi revine pentru acest serviciu, ori acum, plata se face în sistem paușal”, a mai precizat edilul.

Stația de epurare va fi amplasată în amonte de localitatea Chiribiș.

Lucrările la rețeaua de canalizare menajeră vor continua apoi în localitățile Poiana, Tăuteu, Bogei și Ciutelec.

Distribuie informația
Alte știri