Rețelele de apă și canalizare vor fi înlocuite pe 12 străzi din oraș

În cadrul ședinței de joi, 27 iunie, consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de înlocuire a rețelelor de apă și de canalizare pe 12 străzi din Oradea.

Lucrarea va fi realizată de către Compania de Apă și presupune înlocuirea rețelei de apă, a rețelei de canalizare menajeră și extinderea rețelei de canalizare pluvială pe străzile Bistriței, Măslinului, Gavril Muzicescu, Micșunelelor, Steluței, Ion Andreescu, Muzicii, 1907, Theodor Aman, Traian Vuia, Barbu Lăutaru, Erkel Ferenc, precum și înlocuirea rețelei de canalizare menajeră în zona Parcul Salca și strada Lotus (tronson Meiului – Tăbăcarilor).

Având în vedere că o parte din rețelele de alimentare cu apă existente pe aceste străzi trebuie înlocuite și redimensionate (cele din azbociment), precum și faptul că rețelele de canalizare menajeră din beton, prezentate mai sus, trebuie înlocuite și redimensionate, deoarece sunt vechi, subdimensionate pentru cerințele actuale și sunt degradate, administrația locală a luat decizia să realizeze această investiție.

De asemenea, în această zonă (atât pe strada Bistriței, cât și pe străzile adiacente) trebuie prevăzut un sistem de canalizare separativ, pentru a putea soluționa problemele semnalate în zona străzii Bistriței, cu privire la faptul că rețeaua de canalizare de pe strada Bistriței preia atât ape uzate menajere, cât și ape pluviale, inclusiv de pe străzile adiacente și nu funcționează corespunzător (intră des sub presiune, iar apa uzată debușează pe stradă, în zona cu cotele cele mai joase).

Executarea lucrărilor va asigura condiții normale de igienă pentru toți locuitorii, de funcționare normală a unităților de utilitate publică, a operatorilor economici.

Durata de realizare a investiției este de 11 luni, din care 8 luni execuție. La finalizarea lucrărilor, străzile vor fi refăcute la starea inițială.

Valoarea totală a investiției este de 40.715.925,95 lei (inclusiv TVA). Finanțarea investiției se va realiza din bugetul local al municipiului Oradea sau din alte surse legal constituite, conform listelor întocmite, aprobate conform legii.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri