Reuniune bilaterală România – Ungaria, la Oradea

Marți, 18 octombrie, la Oradea, a avut loc ce-a de-a 22-a Reuniune bilaterală a grupului de lucru româno – maghiar. Tema întâlnirii a fost implementarea acordurilor interguvernamentale semnate între România și Ungaria pentru realizarea conexiunilor rutiere la frontiera comună.

Unul dintre cele mai importante subiecte discutate a fost stadiul realizării drumului expres Arad – Oradea. Drumul expres Arad – Oradea va fi prevăzut cu un punct de trecere a frontierei între România și Ungaria, în zona Salonta, care va putea fi reconfigurat după intrarea României în spațiul Schengen.

Delegația maghiară a fost reprezentantă de experți de la Ministerul Tehnologiei și Industriei, Ministerul de Interne, Poliția de Frontieră și alte instituții competente în domeniile de interes.

Instituțiile reprezentate de delegația din România sunt Ministerul Transporturilor, Poliția de Frontieră, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Consiliul Județean Bihor.

Printre cei prezenți au fost și președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Adrian Foghiș.

Grupul de lucru bilateral româno – maghiar se întrunește trimestrial.

Distribuie informația
Alte știri