Reuniunea Grupului de Experți privind „avansarea implementării Acordului de la Paris” se desfăsoară la Oradea

Timp de două zile, Prefectura Bihor găzduiește o reuniune în cadrul preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Din acest motiv și accesul publicului în clădire a fost restricționat.

Experții europeni discută despre „avansarea implementării Acordului de la Paris”. Documentul a fost semnat în 2015 de către majoritatea statelor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, pentru a reglementa măsurile de reducere a emisiilor de carbon, începând cu 2020. Tratatul conţine un plan de acţiune pentru limitarea încălzirii globale sub 2 grade Celsius.

Delegația țării noastre este condusă de către Dorin Corches, vicepreşedinte al Administraţiei Fondului de Mediu, avandu-i alături pe Radu Roca – vicepresedinte al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului si Petre Ionel – vicepresedinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

“România are o reală problemă cu seceta din cauza pe de o parte lipsei de precipitaţii în special în partea de sud a ţării iar pe de altă parte temperatura ridicată pe care România o are. Sunt efecte care lovesc în sectoarele economice”, a declarat Dorin Corcheş, vicepreşedintele AFM.

Distribuie informația
Alte știri