Revelion cu focuri de artificii în Oradea/ Cine poate participa?

Foto: Maria Ursente

Primăria Municipiului Oradea îi invită pe toți cetățenii care își doresc să petreacă trecerea dintre ani în aer liber, în Piața Unirii, unde va avea loc un foc de artificii. Decizia a fost luată în urma modificării restricțiilor pentru zilele de 31 decembrie și 1 ianuarie. 

Târgul de Crăciun Oradea, deschis în data de 3 decembrie, se va închide în 26 decembrie, la ora 22:00, pentru a oferi acces neîngrădit tuturor celor care vor dori să participe la spectacolul de focuri de artificii, permițând accesul tuturor persoanelor, indiferent că dețin sau nu un certificat verde. Toate decorațiunile de la târg și bineînțeles bradul luminos vor continua să împodobească Piața Unirii, acestea putând fi admirate și în seara de Revelion.

Evenimentele publice din 2021 au fost organizate diferit din cauza pandemiei de COVID 19 și a legilor naționale, care au stabilit regulile de organizare a acestora. Ediția din acest an a Târgului de Crăciun nu a făcut excepție. Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea) a considerat obligatoriu ca la fiecare eveniment organizat să fie respectate fără abatere legile aplicabile evenimentelor publice, chiar dacă acest lucru a creat nemulțumiri în rândul unui segment al publicului.

Contextul legislativ devenind mai permisiv pentru seara de Revelion, Primăria Oradea a luat decizia de a organiza un foc de artificii în Piaţa Unirii. Astfel, după o pauză de un an se reia tradiția organizării focului de artificii în centrul orașului. Deși participarea este permisă tuturor, purtarea măștii, chiar și în aer liber, rămâne obligatorie.

Programul din 31 decembrie va debuta la ora 23:00 cu muzică și o transmisie live pe ecranul din Piața Unirii, spre bucuria celor prezenți în piață. La ora 24:00 va începe focul de artificii, care va dura 8 minute, foc care va fi transmis din drona pe ecranul din Piața Unirii și live pe pagina de Facebook a Visit Oradea și Primăriei Oradea. Evenimentul nu va conține concerte live sau montarea unei scene, principala atracție fiind focul de artificii. Acesta din urmă va fi lansat dinspre Statuia Mihai Eminescu, Malul Crișului Repede din zona parcării subterane. 

Costurile pentru focul de artificii, asigurarea tehnicii necesare pentru desfășurarea evenimentului se ridică la 70.000 lei + TVA.  

Visit Oradea anunță cu această ocazie și programul de funcționare al Târgului de Crăciun în perioada 24-26 decembrie:

24.12.2021 : 14.00 – 18.00

25.12.2021: 12.00 – 22.00

26.12.2021: 12.00 – 22.00

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri