Revin pensiile speciale pentru aleşii locali

Primarii, viceprimarii, preşedinţii si  de Consilii Judetene  vor avea dreptul la pensii speciale. Parlamentarii PSD, PNL, ALDE şi UDMR din Comisia pentru Codul administrativ au adoptat un amendament in favoarea acestora, singura care s-a opus fiind o senatoare USR.

Reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România le-au cerut aleşilor din Parlament „dreptul la indemnizaţii” în condiţii similare senatorilor şi deputaţilor“ mai precis pensii de serviciu. Alesii locali s-au plans ca nu  se mai pot reintegra pe piaţa muncii după exercitarea mandatului iar colegii lor din Parlament le-au dat dreptate

Problema este insa ca CCR a mai respins în două rânduri o lege care prevedea pensii speciale pentru aleşii locali. Potrivit judecatorilor constitutionali legile respective discriminau între diverse categorii de aleşi locali, adică între cei care urmau să aibă asemenea beneficii şi consilierii locali şi consilierii judeţeni care nu primeau. CCR a spus atunci că ori se dau pensii speciale pentru toţi aleşii locali, ori pentru nimeni.

Distribuie informația
Alte știri